Jan Söderblom, viulu
Meri ja musiikin taiteellinen johtaja

Jan Söderblom on musiikin monitaituri. Hän toimii Helsingin kaupunginorkesterin 1. konserttimestarina ja johtaa useita orkestereita. Hän on myös toiminut Musica Fiskarsin, Joroisten musiikkipäivien ja Rauma Festivon taiteellisena johtajana.
Nykyisin hän on Kauniaisten musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

www.jansoderblom.fi

Tiina Karakorpi | Pianisti

Jukka Perko

Teemu Viinikainen

Hannu-Pekka Björkman, Jukka Perko & Avara-trio

Hortus Musicus

NAM-trio

Wegelius Kammarstråkar

Piia Kleemola

Jan-Erik Gustafsson | Sellisti

JAN-ERIK GUSTAFSSON Sellisti Jan-Erik Gustafsson on tällä hetkellä yksi aikamme halutuimmista solisteista ja kamarimuusikoista kansainvälisessä musiikkimaailmassa. Hän aloitti opintonsa Markku Luolajan-Mikkolan kanssa LänsiHelsingin musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Mihail Homitserin ja Frans Helmersonin luokalla Edsbergin musiikkikorkeakoulussa, Tukholmassa, suorittaen solistidiplominsa vuonna 1992. 15-vuotiaana Gustafsson menestyi EBU Young Musician -kilpailussa Kööpenhaminassa, jonka jälkeen hän on esiintynyt maailmanlaajuisesti sekä solistina että kamarimuusikkona.

Hän on esiintynyt lukemattomien arvostettujen orkestereiden solistina, kuten Lontoon sinfoniaorkesterin, Lontoon Philharmonic, Bournemouthin SO: n, Brisbanen Sinfoniaorkesterin, Australian kamariorkesterin ja Hobartin sinfoniaorkesterin, Alankomaiden RSO: n, Tanskan RSO: n, Ruotsin RSO: n ja Tukholman Filharmonikkojen, Hongkongin filharmonikkojen, Jerusalemin SO, Washington National SO, New Yorkin, Wienin, Lausannen, Camerata Bernin ja Amadeus kamariorkestereiden kanssa. Gustafsson on esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten orkesterien solistina. Jan-Erik Gustafsson on tehnyt yhteistyötä merkittävimpien kapellimestareiden kanssa, kuten Jukka-Pekka Saraste, Okko Kamu, Leif Segerstam, Sakari Oramo, Mikko Frank, Leonid Grin, Yan-Pascal Tortelier, Andrew Litton, Neeme Järvi, Paavo Järvi, Daniel Harding ym.

Vuonna 1994 Jan-Erik Gustafsson allekirjoitti sopimuksen Yhdysvaltaisen YCA konserttitoimiston kanssa, jonka seurauksena hän esiintyy säännöllisesti Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Kaukoidässä, ja on esiintynyt maineikkaissa saleissa kuten Carnegie Hall ja Alice Tully Hall New Yorkissa, Kennedy Center Washingtonissa, Suntory Hall Tokiossa ja Brahms Hall Wienissä, Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall ja Wigmore Hall Lontoossa, sekä lukuisissa muissa konserttitaloissa.

Kamarimuusikkona Gustafssonin yhteistyökumppaneihin kuuluu Pinchas Zukerman, Ralf Gothóni, Leif-Ove Andsnes, Paavali Jumppanen Arto Satukangas, Leonidas Kavakos, Liana Izakadse, Ivry Gitlis ja moni muu. Vuonna 1997 Jan-Erik Gustafsson sai henkilökohtaisen kutsun maestro Mstislav Rostropovichilta tulla esittämään Prokofjevin Sinfonia Concertanten, op 125 Pietarin sello-kongressiin, yhdessä Pietarin Filharmonikkojen kanssa.

Jan-Erik Gustafsson on tehnyt useita tallenteita Ondinelle ja saanut maailmanlaajuista tunnustusta ja ylistystä tulkinnoistaan. Symanowskin, Kodályin ja Schnittken (ODE 827-2) sellosonaatteja esittelevä levy nimitettiin vuonna 1994 ”Vuoden levyksi”, ja Englundin sellokonsertto -levy (ODE 951-2) nimettiin vuoden 2000 IFPI palkinnon voittajaksi. Jan-Erik Gustafsson on levyttänyt Prokofiev “Sinfonia Concertanten” Radion sinfoniaorkesterin ja maestro Sakari Oramon kanssa, joka sai erinomaista kiitosta ja palautetta eri puolilta maailmaa (Washington Post kutsui esitystä ”tuleen sytytetyksi suurenmoiseksi musiikilliseksi matkaksi”.

Jan-Erik Gustafsson on antanut lukuisia mestarikursseja Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuodesta 1996 Jan-Erik Gustafsson on toiminut Loviisan Sibelius -festivaalin taiteellisena johtajana Suomessa.

Jan-Erik soittaa tällä hetkellä Stefano Scarampella-sellolla vuodelta 1890.

Ilari Angervo | Alttoviulisti

Ilari Angervo (s. 1968 Helsinki) opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Leena Siukosen johdolla kunnes hän vaihtoi alttoviuluun Helge Valtosen ja Jouko Mansneruksen oppilaaksi. Diplomistaan hän sai 1993 korkeimmat mahdolliset arvosanat. Angervo on lisäksi opiskellut Berliinin taidekoulussa 1988–90 Wolfram Christin johdolla ja saanut lisäoppia myös Matti Hirvikankaalta ja Rainer Moogilta. Suomen Kansallisoopperan orkesterin alttoviulun äänenjohtajana Angervo toimi 1987–88. Radion sinfoniaorkesterin alttoviulun äänenjohtajana hän aloitti 1990. RSO:n valtuuskunnan puheenjohtajana hän toimi 1996–2001.

Ilari Angervo on maineikkaan Uusi Helsinki -kvartetin perustajajäsen. Yhtyeen yli 30-vuotinen taival maamme eturivin kamarimusiikkikokoonpanona jatkuu edelleen aktiivisesti. Kamarimusiikki on Angervon uralla ollut merkittävä ja luonnollinen tapa kehittyä muusikkona ja pitää hauskaa kollegoiden kanssa. Tärkeimmät kamarimusiikkifestivaalit Suomessa ovat vuosien varrella tulleet Angervolle erittäin tutuiksi.

Oman orkesterinsa lisäksi myös kansainväliset orkesterivierailut ovat osa Angervon muusikkoutta. Super World Orchestra Japanissa ja World Orchestra Koreassa ovat olleet mielenkiintoisia ja innoittavia tapahtumia Kauko-Idässä. Euroopassa Angervo on vieraillut suomalaisten orkestereiden lisäksi Berliinin Filharmonikoissa, Oslon Filharmonikoissa sekä Espanjassa Orquestra de Qadacues:issa.

Angervo on esiintynyt mm. RSO:n ja useimpien muiden suomalaisten orkestereiden kanssa. Kantaesityksinä hän on soittanut Jouni Kaipaisen alttoviulukonserton Tapiola Sinfoniettan ja Hannu Linnun kanssa (1999), Juha T. Koskisen Hamlet-machinen Zagrosin kanssa (2000) sekä Matthew Whittal:in konserton The heaven that dwells so deep 2012. Ulkomailla hän on soittanut solistina useissa Euroopan maissa sekä Japanissa.

Angervo soittaa Giovanni Battista Guadagnini- alttoviululla vuodelta 1765.

Vapaa-aikana Angervon saattaa tavata ulkoiluttamassa Cocker Spaniel- koiriaan tai puuhastelemassa pursiseura Helsingfårs Segelklubb:in rannassa.

Taija Angervo | Viulisti

Taija Angervo aloitti viulunsoiton opintonsa Lahdessa Pertti Sutisen oppilaana ja jatkoi Kuhmon Viulukoulun kautta Sibelius- Akatemiaan. Opiskeltuaan myös Kölnissä Mihaela Martinin luokalla hän palasi Helsinkiin suorittamaan viuludiplomin Mi-kyung Leen johdolla Sibelius-Akatemiassa.

Angervo on aina rakastanut ja esittänyt paljon erilaisille kokoonpanoille sävellettyä kamarimusiikkia useilta vuosisadoilta. Hän on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa, Kiinassa ja Japanissa. Uusi Helsinki- kvartetissa hän on soittanut vuodesta 2000.

Taija Angervo on Radion Sinfoniaorkesterin 2. konserttimestari ja on vieraillut konserttimestarina mm. Sinfonia Lahdessa, Tampere Filharmoniassa, Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Avanti!- kamariorkesterissa.

Angervolla on käytössään Giovanni Battista Rogeri-viulu 1700-luvun alkupuolelta