Meri ja musiikki

Tulevaisuuden meri

Vietä päivä kesäisessä Inkoossa
9.6-11.6.2023

© Meri ja musiikki pidättää oikeuden muutoksiin.

PERJANTAI 9.6.2023

Elisaari ja ”Yö Merellä” Lasse Mårtensonin seurassa

Tapaaminen klo 16 Inkoon keskustan venesatamassa, ABC-kylmäaseman vieressä, osoitteessa Rantatie 1.
Paluu klo 18.00.

Oppaana toimii Cilla Törnblom-Backman

Veneretkilippu: 63 €/hlö sis. alv.

Jos 5.6. mennessä ei ole 10 ilmoittautumista, matka peruuntuu.

Varaa paikkasi etukäteen, shop.seaction.com

19.00
Inkoon kirkko
Yö merellä
Lasse Mårtensonin seurassa

Liput:
Normaali hinta 25€
Opiskelijat 10€
Ryhmät yli 6 henkilöä: 20€/henkilö
Ryhmävaraukset sähköpostitse info(at)musikvidhavet.fi

Lähde veneretkelle Elisaareen perjantaina 9. kesäkuuta ja tule retken päätteksi Inkoon kirkkoon Meri ja musiikki -festivaalin avajaiskonsertiin “Yö merellä” kuulemaan merellistä musiikkia!

Suurten, satoja vuosia vanhojen puiden luoma tunnelma yhdessä Suomen suurimmassa luonnonvaraisessa tammimetsässä on vertaansa vailla. Siellä täällä nykyisen laidunmaan seassa kasvaa vanhojen puiden muodostamia metsiköitä, perhoset kisailevat ja niityillä laiduntaa karjaa ja lampaita. Polut kiemurtelevat laitumilla ja metsiköiden varjoissa. Oppaan kertomat tarinat luonnosta ja saaren mielenkiintoisesta ja pitkästä historiasta herättävät paikan eloon. Näissä maisemissa ovat viihtyneet Venäjän tsaari ja keisarinna. Tammista on rakennettu Ruotsin kuninkaan laivastoa, vesillä ja rannoilla on taisteltu, eletty ja kuljettu niin pitkään, että saari huokuu tarinoita.

Musiikki ja aito rakkaus mereen tuovat mieleen Lasse Mårtensonin. Monille hän edustaa erityisen mukavia muistoja lapsuudesta, jolloin vesi oli kirkkaampaa, merilevä vihreämpää ja taivas sinisempi. Veneilijä tunnistaa myös itsessään helposti Mårtensonin rajattoman ja viattoman rakkauden saariston saariin ja meren aaltoihin.

Kapellimestari-säveltäjä-laulaja Johanna Almark on luonut soivan Lasse Mårtenson -freskon Meri ja musiikki -festivaalin tilauksesta. Teos esitetään festivaalin avajaiskonsertissa ”Yö merellä” 9. kesäkuuta klo 19 Inkoon kirkossa esiintyjinä Johanna Almark,  Maja Mannilan ja Wegeliuksen Kamarijouset.

Tervetuloa nauttimaan upeasta saaristoretkestä ja upeasta avajaiskonsertista Inkoossa!

Veneretken järjestäjää SE-Action Oy, 09 256 4040,  www.seaction.com
Konsertin järjestää Meri ja musiikki ry, www.merijamusiikki.fi

Lauantai 10.6.2023

Porsö ja ”Rakkaita Vuodenaikoja”

Tapaaminen klo 14.00
Inkoon keskustan venesatamassa, ABC-kylmäaseman
vieressä, osoitteessa Rantatie 1.
Paluu klo 17.00.

Oppaana toimii CillaTörnblom-Backman.

Veneretkilippu: 82 €/henkilö sis. alv.

Jos 5.6. mennessä ei ole 10 ilmoittautumista, matka peruuntuu.

Varaa paikkasi etukäteen, shop.seaction.com

19:00
Inkoon kirkko
Rakkaita Vuodenaikoja
iltakonsertti

Liput:
Normaali hinta 25€
Opiskelijat 10€
Ryhmät yli 6 henkilöä: 20€/henkilö
Ryhmävaraukset sähköpostitse info(at)musikvidhavet.fi

Lähde veneretkelle Porsön saarelle lauantaina 10. kesäkuuta ja päätä retki Inkoon kirkkoon Meri ja musiikki -festivaalin iltakonserttiin “Rakkaita vuodenaikoja” Suomalaisen Kamariorkesterin ja Jan Söderblomin seurassa.

Porsö on entinen Puolustusvoimien sotilaskohde. Porsö tarjoaa hienoja maisemia, ulapalle avautuvia kalliorantoja sekä vanhoja Puolustusvoimilta jääneitä rakenteita kuten tykkitie, kanuuna, vanha kasarmi ja kallioluolasto. Opas kertoo mielenkiintoista historiaa Porsön lisäksi yleisesti merenkulusta ja elämästä saaristossa.

Tule retken jälkeen Meri ja musiikin iltakonserttiin! Nostalgia on jälleen yksi soittajista. Taiteellisen johtajan lapsuuteen kuului oleellisena osana neljän vuodenajan jatkuva vuorottelu. Nyt hän miettii, kuinka monta vuodenaikaa lapsenlapsemme saavat kokea?

Antonio Vivaldin tuttu Vuodenajat on saanut kiehtovan uuden ilmeen Max Richterin minimalistisessa sovituksessa. Astor Piazzollan alkuperäisteos kuulostaa upealta Leonid Desjatnikovin versiossa viululle ja orkesterille.

Nämä suosikit taiteellinen johtaja Jan Söderblom tulkitsee yhdessä Suomalaisen Kamariorkesterin kanssa ”Rakkaita vuodenaikoja” -konsertissa.

Tervetuloa nauttimaan upeasta saaristoretkestä ja upeasta iltakonsertista Inkoossa!

sunnuntai 11.6.2023

Kävelykierros Inkoo keskustassa ja ”Itämeren sointiaaltoja” Ronald Pöntinen, piano

Lähtö kävelykierrokselle Inkoon kirkon pysäköintipaikalta klo 13, paluu klo 14.

Oppaana toimii Cilla Törnblom-Backman.

Liput:
Aikuiset 12 € (sis. alv.)
lapset alle 15 vuotta ilmaiseksi

15.00
Inkoon kirkko

Itämeren sointiaaltoja
päätöskonsertti

Liput:
Normaali hinta 25€
Opiskelijat 10€
Ryhmät yli 6 henkilöä: 20€/henkilö
Ryhmävaraukset sähköpostitse info(at)musikvidhavet.fi

Tule opastetulle kierrokselle Inkoon keskustaan sunnuntaina 11. kesäkuuta ja päätä kierros Inkoon kirkoon Meri ja musiikki -festivaalin konserttiin ”Itämeren sointiaaltoja”,  jossa esiintyy huippulahjakas ja kansainvälisesti arvostettu pianisti Roland Pöntinen.

Menneisyys kohtaa nykyisyyden opastetulla kävelykierroksella Inkoon keskustassa. Kyrkfjärdenin rannalla on ollut asustusta jo 1100- luvulla. Idyllinen Inkoon saaristokylä perustettiin 1200-luvulla suuren harmaakivikirkon ympärille. Täällä ihmiset ovat asuneet ja eläneet iloineen ja suruineen. Kävelyn aikana saamme nähdä ja kuulla kertomuksia muun muassa taloista, viljelyistä, ihmisistä, uskomuksista, sodista ja kehityksestä menneisyydessä ja nykyisyydessä.

Tule kierroksen jälkeen konserttiin Inkoon kirkoon. Sunnuntain konsertin ohjelman on koonnut kansainvälisesti arvostettu ruotsalainen konserttipianisti Roland Pöntinen. Hänen pianokonserttinsa sisältää musiikkia Itämeren maista.

Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Frédéric Chopin, Henryk Górecki, Arvo Pärt, Jean Sibelius ja Sergei Rahmaninov.

Kierroksen järjestäjää Cilla ́s Time, 044 -595 7959, cilla.tornblom(at)kolumbus.fi

Konsertin järjestää Meri ja musiikki ry, www.merijamusiikki.fi